Matlagning till fina Maya

Idag fick Maya prova lite ny mat.

  1. Kött med grönsaker & potatis.
  1. Fruktpuréer

Blev förvånad igår när jag såg att jag inte hade något speciellt till Maya att äta. Bestämde mig för att laga mat till oss och till henne.

Har börjat allt oftare att laga mat till oss och ta av det och lägga till mer fett eller kolhydrater till Maya. Idag gjorde jag biffstrimlor med paprika, lök & ärtor med matgrädde. Eftersom Maya är mjölkproteinallergiker tog jag lite av blandningen innan jag hällde i matgrädden. Kokade potatis och hade i extra rapsolja i hennes mat. Såhär såg det ut innan jag blandade allt i mixern…

Maya fick smaka och åt lite. Men hon har så ont verkar det som så allt jag får i henne just nu är lite ersättning åt gången. Andra tanden är också påväg upp och hon är svullen och irriterad i nedre käken. Tycker så synd om henne. 😔

Mixade även ihop fruktpuréer till henne. Två olika blev det. En med päron,hallon & banan. Den andra med äpple, jordgubbar och kiwi & apelsinjuice. La till kokosolja. Glömde ta bild på den första, tog dock på den andra.

Fick tips av min brorsfru, Laleh att återanvända vattnet jag kokar frukt och grönsaker i eftersom de fylls med näring från det som kokats i. Jag brukar mixa allt med en del av det vattnet istället för yoghurt, saft, mjölk etc. men har börjat tänka på det mer och ha i mycket mindre vatten när jag kokar saker för att inte behöva hälla ut en del av det sen.

Den verkade bli god, Maya ska få smaka imorgon så ser vi vad hon tycker om den. Jag har börjat fundera på om jag ska börja med välling till Maya redan nu. Hon vaknar varje natt och är hungrig. Sen efter att hon har fått flaska har hon svårt att somna om. Tänkte prova med välling och se om hon sover bättre med det och håller sig mätt längre på det istället. Kommer börja imorgon och se hur det går. ☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s