Äntligen helg

Den här helgen är så efterlängtad. Vi ska julpynta hemma och bara vara, inget planerat och det är riktigt skönt med tanke på att Maya är vaccinerad så är hon rätt kinkig och seg. En av mina kusiner har hört av sig och undrar om hennes pappa som blir min morbror kan vara hos oss. Han har kommit till Stockholm och ska på konferens och har ingenstans att sova. Jag ringer honom direkt och vi kommer överens om att han hör av sig när vi ska hämta honom. Vi sätter igång med våra helgsysslor som städa, tvätta kläder och Kalle åker och handlar. Under den tiden ringer en god vän till oss (Bodan) som ska hjälpa oss med vår köksfläkt och undrar om han kan komma förbi oss, självklart säger jag. Väldigt kort därefter kommer Kalle hem och berättar att våra vänner vill komma och hälsa på oss och träffa Maya. De hade sagt till honom tidigare men han hade glömt säga till mig. 🙂

Bodan kommer och det visar sig att den reservdel jag har köpt är i fel storlek så han åker och köper en ny medan vi sitter och ser ut som frågetecken. Han kommer tillbaka med två nya modeller och den ena är för stor, den andra sitter bra. När han precis lämnar oss kommer våra vänner. Vi har en jätte trevlig stund med de och Maya får äntligen träffa de och deras ursöta dotter Anna-lisa. Min morbror ringer och undrar om vi kan hämta honom. Våra vänner åker hem, Kalle åker och hämtar min morbror, jag lagar lite mat och vi åt direkt när de kom hem. Jag och Kalle hade inte ätit sen frukosten, min morbror som är diabetiker hade inte heller ätit. Maya sitter hos min morbror och skrattar. Hon är så lugn och trygg hos honom att det känns så jäkla bra.

Maya hade en riktigt svårt att komma till ro och var så ledsen. Hon hade feber och fick Alvedon, somnade i min famn och sov till 7 på morgonen. HELT OKEJ! 🙂

Idag är det söndag, det blir slappardag. Min morbror har riktigt ont i ryggen och orkar inte gå någonstans. Vi är trötta så vi stannar hemma hela dagen, Kalle åker och hämtar ett paket jag har fått från Esska, lite nappar och nappflaskor till Maya, hon är så kräsen så jag behöver verkligen ha allt hemma eftersom allt ska bytas ut var tredje månad. Jag fick tips av Ruaa att ESSKA hade 50% rabatt på sina flaskor och nappar så jag passade på 🙂 Vi satt och lyssnade på min morbrors historier om allt som hände på 70-talet och hur han flydde mellan olika städer under Saddams regim. Vi diskuterade olika frågor kring barn och ungdomar, kring barnuppfostran etc.

Sent på kvällen körde vi min morbror till Stockholm C, han tar nattåget till Lund. Maya somnade i bilen och fortsatte sova när vi kom hem. Det är inte ofta som jag lyckas flytta över henne från babyskyddet till vaggan bredvid vår säng utan att hon vaknar och är KLARVAKEN. Men den här gången gick det, är så glad och lättad för hennes skull mer än det är för min skull.

Vi gick och la oss eftersom Kalle jobbar morgon imorgon (idag) så han får komma till jobbet något utvilad, dock är klockan redan 00.40. Natti natti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s